__________

EGAL NOROCOS

În seara egalurilor din UEFA Europa League, Eintracht a fost aproape să realizeze surpriza serii și să o învingă pe Barcelona, favorita principală la câștigarea trofeului.

Barcelona venea în Germania după o serie de 13 meciuri fără înfrângere, dintre care ultimele două meciuri au fost victorii împotriva lui Real Madrid și a celor de la Sevilla, rivalele la campionat, în timp ce Frankfurt are o serie de 3 meciuri oficiale la rând fără victorie, echipa fiind departe de rezultatele din sezonul trecut.

Pentru această partidă, Xavi a decis să îi odihnească pe Frenkie de Jong și pe Dembele, alegând să înceapă pe posturile lor cu Gavi, respectiv Adama Traore. De partea cealaltă, Oliver Glasner rămâne fidel sistemului 3-4-3.

 

 

Startul meciului a fost fulminant, cu ocazii mari de ambele părți. În minutul 4 al partidei, Ferran Torres l-a pus la încercare pe Kevin Trapp, portarul advers, printr-un șut de la distanță, scos de portar de sub bară. Frankfurt a încercat să riposteze printr-un șut de la distanță, fără emoții pentru Ter Stegen, și printr-un șut blocat de la marginea careului. Germanii au continuat să forțeze și în minutul 8 au ratat o ocazie uriașă prin Djibril Sow, care nu a reușit să nimerească spațiul porții din interiorul careului. Un început spectaculos de meci, în care ambele echipe vor să arate că își doresc să meargă mai departe.

După 20 de minute, Aubameyang a fost găsit perfect de Ferran Torres în careu, dar acesta nu a reușit să înscrie, șutând în plasa laterală dintr-o poziție bună.

Restul reprizei a fost dominat de Frankfurt, care a avut mingea mai puțin, dar de fiecare dată când o recupera se ducea direct spre poarta adversă. Aceștia au profitat de lipsa de creativitate și de viteză a spaniolilor și au jucat cartea contra-atacului, încercând să ajungă din cât mai puține pase în zona careului, de unde să poată finaliza faza.

Un moment important al reprizei a fost minutul 40, atunci când arbitrul a decis să acorde penalty la intervenția lui Busquets, dar a fost salvat de VAR, care a intervenit și a întors decizia luată de central.

Repriza a doua debutează tot cu Eintracht mai periculoasă, aceștia reușind să deschidă scorul după 3 minute, prin execuția spectaculoasă reușită de Ansgar Knauff. Acesta a preluat o minge respinsă la un corner în marginea careului, de unde a șutat direct în vinclul porții lui Ter Stegen.

 

 

În lipsa unei riposte din partea catalanilor, germanii au fost aproape să își dubleze avantajul, dar șutul lui Lindstrom a trecut milimetric deasupra spațiului porții.

Observând jocul slab făcut de echipa lui, Xavi a simțit că trebuie să modifice ceva și a ales să îi introducă pe de Jong și pe Ousmane Dembele în minutul 62 al partidei. Intrarea acestora s-a făcut imediat simțită, aducând o viteză în plus în jocul echipei. La doar câteva minute după intrarea lor, Dembele a profitat de spațiul mare lăsat între linii de adversari și i-a pasat lui Frenkie de Jong, care a combinat superb printre adversari cu Ferran Torres în interiorul careului, de unde spaniolul nu a iertat și a adus egalarea pe tabelă.

 

 

Partida a început să se liniștească până în minutul 78, atunci când arbitrul îl trimite la cabine pe Tuta, de la Eintracht, după al doilea cartonaș galben. Surprinzător, tot Frankfurt a fost aproape să dea lovitura pe final prin N’Dicka, care a finalizat o acțiune individuală care a trecut pe lângă bara dreaptă. Ultimele minute ale partidei au fost dominate de Barcelona, care a încercat să înscrie golul victoriei, nereușind însă să treacă de apărarea germană.

Un rezultat de egalitate norocos pentru Barcelona, care a avut o evoluție ștearsă, departe de nivelul la care a evoluat în ultima perioadă. De partea cealaltă, Eintracht a făcut o partidă aproape perfectă, reușind să o țină sub presiune pe echipa lui Xavi, fiind aproape de victorie și reușind să își creeze mai multe ocazii decât adversarii.

TACTICA CELOR DE LA FRANKFURT

Un mare merit pentru meciul făcut în această seară de germani îl are antrenorul echipei, care a știut ce să le ceară jucătorilor și a știut să îi monteze pentru un astfel de meci. Fiind conștient de diferența de valoare și de faptul că nu va avea mult timp posesia balonului, acesta și-a pus echipa să se apere în 40 de metri, aproape de adversari, fără a le da spații să își facă jocul.

Imediat după recuperarea mingii, cei de la Eintracht au căutat să verticalizeze mereu spre poartă și să joace dintr-o atingere, maxim două, pentru a îi surprinde pe catalani pe faza de tranziție negativă a acestora. De asemenea, aceștia au reușit să îi prindă pe cei de la Barcelona prin acțiunile din bandă, de unde au creat de multe ori pericol.

Un alt aspect de remarcat este modul prin care au încercat să caute poarta, inclusiv prin șuturile de la distanță, prin care au încercat să îl suprindă pe Ter Stegen.

Această tactică s-a dovedit a fiind reușită, Barcelona nereușind să își creeze prea multe ocazii și fiind mai mereu prinsă pe contra-atac de adversara ei.

Un bun exemplu al pressing-ului făcut de formația germană se poate vedea în poza de mai jos, unde Pedri, aflat cu mingea la picior, este înconjurat de 4 adversari, fără a avea soluții de a continua faza.

 

 

JOCUL CELOR DE LA BARCELONA

Barcelona din meciul acesta nu se compară deloc cu Barcelona din ultima perioadă. Aceștia nu au intrat conectați cum trebuie în meci și au fost aproape să plătească pentru asta. Probabil surprinși de jocul adversarilor, aceștia nu au putut să construiască și să își creeze ocazii mari. Jocul a fost lent, previzibil, fără imaginație, un joc care a adus aminte de vremea în care Ronald Koeman era pe banca catalanilor.

Inspirația lui Xavi a fost decisivă în stabilirea rezultatului final. Intrările lui Frenkie de Jong și al lui Dembele au crescut intensitatea jocului, aceștia venind cu plusul de creativitate și viteză care a lipsit până atunci.

Un semn de îngrijorare pentru antrenorul Barcelonei este randamentul din ce în ce mai scăzut al lui Adama Traore. După primele meciuri în care acesta a impresionat și a făcut diferența, fiind de multe ori decisiv, evoluțiile acestuia au început să scadă, aducând aminte, din nou, de jucătorul de la Wolves, fără reușite, din startul acestui sezon.

O altă problemă pe care am observat-o este zona laterală din defensivă, în special partea stângă. Jordi Alba a fost de multe ori prins pe picior greșit de adversari, care au profitat și au reușit să își creeze multe ocazii din acea zonă a terenului. Vârsta începe să își spună cuvântul asupra lui Alba, mai ales pe faza defensivă. Din nefericire, acesta suferă și din lipsa unui concurent pe post, acesta fiind singurul fundaș stânga apt din lotul echipei.

 

Acest rezultat de egalitate păstrează deschis orice rezultat la returul care va avea loc pe Camp Nou. Barcelona râmăne în continuare favorită, dar Frankfurt a demonstrat astăzi că este un adversar redutabil și că spaniolii vor avea de dus o luptă adevărată pentru a se califica mai departe.

 

Surse:

https://www.eintracht.de/

https://www.fcbarcelona.com/en/

https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/

Poze:

https://www.golfsingleplayer.com/barcelona-held-in-1-1-draw/

https://www.besoccer.com/new/eintracht-frankfurt-v-barcelona-as-it-happened-1124428

https://www.bundesliga.com/en/bundesliga/news/eintracht-frankfurt-barcelona-live-europa-league-teams-match-stats-aubameyang-19422

https://www.sport.ro/europa-league/eintracht-frankfurt-fc-barcelona-1-1-xavi-hernandez-critic-dupa-remiza-de-la-frankfurt-znu-am-excelat.html#slide1

https://www.insidesport.in/uefa-europa-league-quarterfinal-ferran-torres-rescues-barcelona-against-10-men-frankfurt-barcelona-draw-qf-1st-leg-1-1-eintracht-frankfurt-draw-against-barca-check-highlights/

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2025. All rights reserved.
back to top