Fotbal Club Dinamo București este al doilea cel mai prestigios club de fotbal din România, care evoluează în Liga 1. În palmaresul clubului sunt 18 tilturi naționale, 13 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României și o semifinală a Cupei Campionilor. Clubul a fost fondat în 1948, în București, când o echipă din prima divizie, Unirea Tricolor București, a fuzionat cu echipa Ciocanul București din Divizia A, fiind preluate de Ministerul Afacerilor Interne. Denumirea celor doua echipe a fost Dinamo A și Dinamo B, a doua retogradând. Astăzi Dinamo B, este echipa FCM Bacău. Echipamentul pe care echipa îl are este reprezentat de culorile alb și roșu, de unde si denumirea de ”roș-albi”. Logo-ul echipei înfățișează o steluță galbenă ce semnifică 10 titluri câștigate și doi câini roșii, de accea dinamoviștii mai sunt denumiți si ”Câinii roșii. În 1951, alb-roșii inaugurează Stadionul ”Dinamo” pe care dispută cele mai impresionante meciuri, având victorii de neuitat.
În tot acest timp echipa ocupă locul 2 în clasament. În 1954, Dinamo coboară o treaptă, ocupând locul 3 în clasament, după ce dispută un meci cu Metalul Reșița, în finala Cupei României. Primul titlu de campioană câștigat de echipă este în 1955, fiind echipa cu doar 19 goluri primite. Tot în același an, echipa debutează în Cupa Campionilor, fiind prima echipă românească care joacă în cupele europene. Dinamo pierde titlul național și intră într-un con de umbră până în 1959 când aproape devin campioni. Cupa României este, în schimb, câștigată de Dinamo cu 4-0, într-un meci disputat cu Minerul Baia Mare. Al doilea titlul de campioană este obținut de echipă în 1962, urmat de cel de-al treilea titlul anul următor. O nouă victorie este trecută în palamaresul echipei atunci când Cupa României este câștigată într-un meci disputat cu marea rivală, Steaua.
Perioada următoare se joacă meciuri cu echipe internaționale: Real Madrid și Internazionale Milano. În 1965, un nou titlul de campioană este câștigat de echipă. În sezonul următor, Dinamo se reîntâlnește cu Inter Milano, reușind să o învingă în București, dar pierde la Milano. În 1968, la douăzeci de ani de la fondare, alb-roșii câștigă o nouă Cupă a României. Un an mai târziu, dinamoviștii pierd finala Cupei României și ocupă locul 2 în campionat. Totodată, în același an, echipa se califică la Mondialul Mexican din 1970. Perioada următoare nu este tocmai una de glorie pentru echipă, aflându-se pe locul 5 în clasament. Totuși echipa ajunge la al 8-lea titlu în 1975. Un an mai târziu dinamoviștii joacă în Cupa UEFA împotriva echipei AC Milan. Anii de glorie a echipei sunt anii ’80, când Dinamo câștigă al 10-lea titlul național. De asemenea, dinamoviștii participă la Cupa Campionilor, ajungând până în semifinală, pierzând în fața echipei Liverpool FC în sezonul 1983-84. Anul 1986 aduce dinamoviștilor o nouă victorie în fața rivalei sale, Steaua. Doi ani mai târziu, finala Cupei României este câștigată tot de Dinamo, însă din cauza Partidului Comunist, Steaua este declarată câștigătoare. După Revoluția din 1989, trofeul a fost returnat echipei, însă aceasta a refuzat să il primească, astfel, Cupa României din acel sezon nu se află în palmaresul echipelor. Vara anului 1990 aduce dinamoviștilor un nou titlu al campionatului și un nou trofeul al Cupei României, câștigat în fața marei rivale, Steaua. Un al 14-lea titlul a fost adăugat în palmaresul dinamoviștilor, în 1992.
O nouă perioadă de victorii pentru Dinamo începe în anul 2000 când aceștia câștigă între 2000-2005 Cupa României, devenind astfel Cupa Dinamo. Sezonul 2006-2007 aduce cel de-al 18-lea titlul de campioană pentru echipă. Sezoanele următoare echipa se află pe loc 4, respectiv 3 în clasament, ajungând chiar și pe locul 6.
Dinamoviștii au eșecuri peste eșecuri, ajungând pe locul 7 al clasamentului. În urma rezultatelor slabe, clubul intră în insolvență neparticipând la competițiile europene din sezoanele 2014-15 și 2015-16, însă fiind tot în joc. Echipa alb-roșie a avut jucători remarcabili care au ajutat echipa să devină de 18 ori campioană precum: Dudu Georgescu, Andrei Cristea, Dorin Mateuț, Călinoiu, Eftimie, Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Daniel Ene, Augustin. Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/FC_Dinamo_Bucure%C8%99ti