Nascut in anul 1970, Andre Agassi a castigat numeroase turnee de juniori pana cand a devenit jucator profesionist la varsta de 16 ani. In 1992, Agassi a castigat primul sau turneu de mare slem, la Wimbledon. Victoriile au continuat sa vina culminand cu un titlu la US Open in 1994 si un titlu la Australian Open in 1995. Dupa o cadere in clasamentul mondial, Agassi isi revigoreaza cariera prin titlurile din 1999 de la Roland Garros si US Open. S-a retras din activitate in 2006. Este casatorit cu fosta jucatoare de tenis Steffi Graf, avand doi copii. Urasc tenisul cu o ura adanca si intunecata, o ura pe care am avut-o dintotdeauna”. Era anul 2006 si Andre Agassi, de 8 ori campion de Grand Slam, castigator al medaliei olimpice de aur, numar 1 mondial pentru zeci de saptamani... ]...se trezea in hotelul din New York pe podea. Durerile de spate il chinuiau inca din copilarie, poate unul din motivele pentru care ajunsese sa urasca sportul care il consacrase. Viata sa personala este cel putin la fel de spectaculoasa ca si cariera sa, Andre trecand prin momente de cumpana de multe ori, parcurgand traseul vietii sale ca pe un roller-coaster, fapt care i-a atribuit si reinvierea tenisului in anii 90’, fanii tanjind sa afle despre noile obstacole peste care Andre a reusit sa treaca, creand o cariera de invidiat in acelasi timp. Copilaria lui Andre a fost marcata de miile de ore pe terenul de langa casa sa din suburbiile Las Vegasului, unde tatal sau lucra ca si agent de paza pentru unul din faimoasele casinouri. Neavand suficiente resurse pentru a angaja un antrenor, tatal lui Andre a devenit un “tun uman”, aruncandu-i mingi lui Andre pentru ore intregi in fiecare zi. Frustrarile suferite de Andre de-a lungul copilariei sale dar si figura paterna mai mult decat dominanta din familia sa l-au transformat intr-un tanar rebel. Cariera lui Andre parea sa ajunga la final cand acesta a fost depistat pozitiv cu metamfetamina, dupa o noapte petrecuta intr-un club din Miami. Insa, dupa multe scrisori catre federatia internationala de tenis si multe explicatii, Andre s-a reintors in circuit. Nu pentru mult timp, insa, cand o accidentare a incheieturii l-a obligat sa isi diminueze activitatea competitionala si l-au fortat pe acesta sa isi anunte retragerea din sportul pe care il urase, dar ii adusese atat de multe satisfactii. Dupa o perioada de un an de zile in care a incercat sa se departeze cat mai mult de fenomenul tenisului, sotia sa, o alta mare campioana a tenisului feminin din toate timpurile, Steffi Graf, a reusit sa il motiveze pe Agassi sa mai ofere o sansa sportului.
Cu amintirile stadioanelor de mii de oameni ce ii scandau numele, Agassi a reinceput turneele profesioniste prin parcurile din SUA. Copiii de mingi erau schimbati de garduri ruginite, arbitrii de scaun de linii semi-sterse iar jucatorii de valoare mondiala de semi-amatori sau juniori. Agassi ramane jucatorul cu recordul absolut de numar de locuri depasite in clasamentul mondial intr-un singur an, revenind de pe locul 106 pana pe locul 6 mondial, obtinand unele dintre cele mai prestigioase titluri ale carierei sale, creand meciuri memorarbile cu adversari de renume precum Pete Sampras.Pasiunea si vointa interioara a unui campion desavarsit l-a facut pe Andre sa reuseasca sa isi demonstreze ca poate sa treaca peste greutatile din fata sa, sa ajunga din nou sa triumfe pe marile scene ale tenisului mondial, completandu-si vitrina de titluri.
Desi impiedicat de multe ori din a isi continua cariera, lovindu-se de bariere atat de impuse de el insusi cat si de destin, Andre Agassi a continuat sa dea dovada de calitatile care l-au propulsat in cartile de istorie ale sportului, si anume vointa si determinarea de a-si atinge scopurile indiferent de circumstante.