Bogdana Pascal setează tendințe în leadership comunitar prin sports art fusion

România are mulți tineri admirabili. Pe lângă cei care fac cinste țării prin rezultatele obținute la olimpiadele și concursurile internaționale, sunt cei care încearcă să schimbe în bine societatea din interior, prin inițiativele avute. Unul dintre ei este Bogdana Pascal, producător de televiziune, coordonator de ateliere de creativitate pentru copii, artist vizual freelancer, „ong-istă”.

Site-ul elitaromaniei.ro a scris povestea celei care, o dată cu nașterea fiului său, și-a dat seama că trebuie să se implice pentru a oferi copiilor șansa dezvoltării sănătoase prin fuziunea dintre sport și artă. Astfel, a fondat asociația „Creative Sports”. A început prin a colora terenuri de baschet. După ce au fost redecorate două terenuri în Tei, Bogdana Pascal și Creative Sports au organizat acolo HIT – „Hai în Tei să 3la3!”, un festival sports art fusion, care se pregătește de ediția a III-a în 2020.

„Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să fac din leadership comunitar un mod de viață, dar nu pot să nu mă implic, fiindcă ştiu că se poate să trăim şi altfel”, a mărturisit Bogdana, care a urmat și programul educațional de la Sports Business Academy pentru a se specializa în organizarea de evenimente.

Provocată să spună cum ar colora „Casa Poporului”, artista al cărei tată a fost rugbist a lansat câteva idei excepționale: „Aș propune o temă tribală sau o junglă cu plante și animale exotice care poartă măşti umane, desenate geometric și pline de metafore. Niște plante carnivore, câte o maimuță care să iasă de după vreun arbust, poate niște reptile… Păsări de pradă, dar totul foarte suav și elegant, să nu se sperie copiii, cam în stilul ilustrațiilor Dixit. Să ai la ce să reflectezi cînd stai la semafor!”.

Citiți întreg interviul cu Bogdana Pascal pe Elita României


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top