__________

Ce facem ca să nu pierdem turneul de tenis de la București?

Turneul de tenis de la București e în pericol să nu se mai dispute în capitala României din cauza arenei centrale, depășită de evenimente. Nu e singurul sport în care nu găsim soluții. Am primit cadou un turneu important de tenis la București, Năstase-Țiriac Trophy, dar nu avem unde să-l organizăm, pentru că arena centrală a complexului BNR nu a primit avizul ISU! La un curs susținut pentru Sports Business Academy, Cosmin Hodor, directorul turneului, a vorbit despre aceste probleme, resimțite din plin de organizatori. Pentru oricine a mers la turneele precedente, era clar că „centralul” trebuia renovat, pornind de la tribune, masa presei și până la toalete, dar, se întâmplă în România, nu știe nimeni cine trebuie să facă toate acestea. „Cinci-șase oameni de afaceri importanți vin an de an la turneu și spun că pot investi în această arenă dacă le facilităm un cadru legal. Problema este că undeva sunt blocate lucrurile, iar eu nu știu unde”, a dezvăluit Hodor în expunerea sa de la Sports Business Academy. ]Ca și în cazul Stadionului Național, în joc este imaginea României, a noastră, a tuturor, a Guvernului, a administrației locale și, bineînțeles, a BNR, proprietara arenei de tenis.

La turneu au venit an de an jucători din toată lumea, se vorbește peste tot despre turneul de la București, despre București, despre România. Tipsarevic, Simon, Monfils, Dimitrov, tenismeni din apropierea top 10 au fost convinși de organizatori să vină la București, deși în același timp cu turneul de aici se dispută și cel de la Barcelona, cu premii mai mari. Bineînțeles că tehnocrații noștri au probleme extrem de importante de rezolvat, dar e nevoie de o intervenție, a prim-ministrului, a ministrului sporturilor, a guvernatorului BNR sau a oricui se simte un pic responsabil în țara asta, pentru a rezolva această problemă. Avem nevoie de acest turneu, ne-am obișnuit cu el, ne place când mergem la arenă și vedem jucători de top. E păcat să-l pierdem.

„Profitul turneului s-a dus acum trei ani și acum patru ani către secția de copii a spitalului Marie Curie. În alt an, am ajutat-o pe fetița lui Iosif Rotariu, care avea nevoie urgentă de câteva intervenții chirurgicale”

Cosmin Hodor, directorul BRD Năstase-Țiriac Trophy, la cursurile Sports Business Academy Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu *ACEST ARTICOLUL A FOST PRELUAT CU ACORDUL SPORTESCU.RO

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top