__________

Intermilan - Istoricul cluburilor de fotbal

Football Club Internazionale Milano, cunoscut ca Internazionale, Inter sau Inter Milano, evoluează în Serie A, cea mai importantă competiție fotbalistică din Italia. Inter a câștigat 30 de titluri de campioni, printre care 18 titluri în cadrul competiției Serie A, 7 Cupe ale Italiei și 5 Supercupe.

Clubul a fost fondat în martie 1905, purtând numele de Football Club Internazionale datorită faptului că fondatorii au dorit ca acest club să accepte jucători străini. Inter câștigă primul campionat în 1910, sub conducerea căpitanului Virgilo Fossati, iar pe cel de-al doilea la o diferență de 10 ani, în 1920. De-a lungul timpului clubul a avut diferite denumiri: Societa Sportiva Ambrosiana, Associazione Sportiva Ambrosiana, Associazione Sportiva Ambrosiana – Inter. Jucătorii și-au marcat prezența pe stadioane prin diferitele victorii, purtând echipament neguru și albastru cu dungi albe verticale.

Unul dintre primele trofee, Coppa Italia a fost câștigată în 1938-39, condusă de Giuseppe Meazza. Tot în aceeași perioadă, clubul și-a căpătat denumirea oficială. În 1960, managerul Helenio Herrera a transformat echipa într-una dintre cele mai bune din Europa, terminând pe locul trei în prima participare la Serie A, pe locul doi în al doilea sezon, urmând ca în al treilea sezon să ocupe locul întâi. Lotul jucătorilor care au contribuit la această performanța au fost: Tarcisio Burgnich, Giacinto Facchetti, Armando Picchi, Mario Corso. În 1964, milanezii au câștigat Cupa Intercontinentală, repetând acestă victorie și în sezonul următor. Perioada de glorie a erei 1960 a fost continuată și în anii următori, câștigând în 1971 și 1980 un nou titlu de ligă și încă două cupe ale Italiei. Condus de duo-ul german Andreas Brehme și Lothar Matthaus, Inter câștigă prima Supercupa a Italiei în 1989, într-un meci împotriva echipei Sampdoria. Anii ‘90 nu au fost cei mai străluciți ani ai echipei, fiind singura decadă în care Inter nu a câștigat niciun campionat. Totuși s-au remarcat pe plan european câștigând trei Cupe UEFA în 1991, 1994 și 1998. Sezonul 2002-2003 Inter a ajuns în semifinal Cupei UEFA, dar au pierdut în fața echipei Milan. În 2004, echipa condusă de antrenorul Roberto Mancini, a câștigat Supercupa și Cupa Italiei.

O nouă victorie este adaugată în palmaresul echipei în 2006, când Inter câștigă în fața echipei A.S. Roma cu 4-1. Inter a fost premiată retrospectiv cu trofeul campionatului în sezonul 2005-06 după scandalul care a existat între Juventus și Milan. Sezonul următor, Inter a depășit un record având 17 victorii în Serie A. Un al treilea campionat este câștigat consecutiv de Intermilan, cu două goluri marcate de Zlatan Ibrahimovic. Anul 2008 aduce echipei un nou antrenor, Jose Mourinho, care o ajută să mai adauge în palmares diferite victorii: un al patrulea titlul consecutiv și o Supercupa a Italiei. Liga Campionilor din sezonul 2009-2010 aduce echipei succesul, după înfrangerea Barcelonei în semi - finală și câștigarea finalei împotriva echipei germane Bayern Munich. Cu această victorie, Inter devine prima echipă italiană care reușeste să câștige tripla. În 2010, Inter învinge echipa A.S Roma și câștigă Supercupa Italiană, cel de-al patrulea trofeu al acestui an, urmând ca la sfârșitul anului să câștige și Cupa FIFA pentru prima dată.

Atunci Inter a devenit a treia echipă din lume care a reușit să câștige de patru trofee diferite într-un sezon. În 2011, echipa antrenată de Leonardo Araujo stabilește un alt record, cu 32 de puncte marcate în 13 meciuri în Serie A. Sezonul 2012-2013 a fost unul dintre cele mai slabe pentru echipă, terminând pe locul 9 în Serie A. Diferite schimbări în ceea ce privește conducerea clubului au apărut, fiind preluată în 2016 de o companie din China, Suning Holdings Group.

În primul sezon al noii conduceri, echipa nu a avut o performanță strălucită. Stadionul pe care echipa își dispută meciurile este stadionul Giuseppe Meazza, denumit după jucătorul cu același nume.  

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/FC_Internazionale_Milano https://ro.wikipedia.org/wiki/FC_Internazionale_Milano

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top