__________

Irina Begu e româncă?

Asta nu ni se întâmplă nouă, Begu chiar e româncă? Pe bune, e ireal ce a făcut fata asta. Dați-mi două palme, probabil sunt mulți care vor s-o facă, treziți-mă, spuneți-mi cu toții, în cor, că e adevărat. Cum să revină o româncă de la 0-5 în decisiv și să câștige cu 6-4, 1-6, 7-6? Am văzut-o pe Irina după ce a pierdut setul doi, era căzută, învinsă, plecată deja spre hotel. Nu mai părea acolo, la Miami, se gândea deja la următorul turneu. În fața ei era o nemțoaică (Sabine Lisicki), m-am săturat eu de atâtea povești cu germani care luptă până la capăt, care nu se dau învinși niciodată, nici în ultima secundă sau la ultima minge. Acum a fost rândul nostru!
]Irina a început tenisul în Germania, când mergea în vacanțe la mătușa ei. A fost o joacă, a luat racheta și a dat cu mingea de perete ore în șir. Apoi zile, săptămâni și abia apoi s-a apucat de tenis. Deci e nemțoiacă, v-am spus eu că nu e româncă! Are școala lor, ce să mai, altfel nu se putea! Vă zic eu! Nu există român să facă asta. Și totuși… Irina Begu e româncă de-a noastră!
Am văzut chiar ieri, culmea coincidenței, un video cu Irina susținând un curs la Sports Business Academy în București. Printre altele, a vorbit despre importanța mentalului în sport și în tenis în special. Spunea că a realizat asta acum vreo doi ani, când și-a și angajat un psiholog în staff-ul său. Spre deosebire de Irina, Simona Halep nu a luat un specialist de acest gen în echipa sa. Și câtă nevoie are de așa ceva! Sunt convins că e și meritul psihologului în această victorie fantastică a Irinei Begu. Dar ce a reușit românca noastră cu mental de german ține în primul rând de ea, de educația pe care a primit-o de mică, de modul cum s-a format la juniori și de modul cum a reușit să treacă apoi la seniori și să ajungă pe un excelent loc 35 mondial. Bravo, Irina! M-ai convins că și românii pot să se mobilizeze în momente dificile. M-ai convins, româncă-germană ce ești! Credit foto: Cosmin Iftode / sportpictures.eu  
*ACEST ARTICOL A FOST PUBLICAT CU ACORDUL SPORTESCU.RO

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top