__________

Saracens Global Network si The Saracens Way

Saracens Football Club, in ciuda numelui, este un club profesionist de rugby din Londra, fondat in 1876. A ajuns in ultimul deceniu sa fie unul dintre cele mai puternice cluburi din Europa, castigand de 4 ori Premiership Rugby (2010–11, 2014–15, 2015–16, 2017–18)si de 2 ori European Rugby Champions Cup (2015-2016, 2016-2017), toate acestea datorita unor strategii si programe bine implementate care au transformat clubul londonez, dintr-unul eminamente mediocru, care castigase o singura Cupa Anglo-Galeza in primii 13 ani de la trecerea la profesionalism, intr-un club de top al Europei.

Cum spuneam, strategiile implementate de Saracens au transformat fundamental clubul londonez, in jurul caruia s-a construit o intreaga cultura a performantei bazata pe un set bine definit de valori: onestitate, disciplina, munca si umilitate. Pe langa succesul in competitiile profesioniste de rugby in care este angrenata, Saracens a dezvoltat cu succes si o retea globala de francize, asa numita “Saracens Global Network”, formata in 2013, prin care cultura si filosofia lui Saracens este exportata cu succes in 9 tari in care rugby-ul este in curs de dezvoltare, prin 9 cluburi afiliate care impart numele si valorile lui Saracens.

Aceasta retea globala cuprinde unele dintre cele mai puternice cluburi din Brazilia (Sao Paolo Saracens), Georgia (Lelo Saracens), Kenya (Impala Saracens), Malaezia (KL Saracens), Romania (Timisoara Saracens), Rusia (VVA Saracens), Tonga (Toa Saracens), Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi Saracens) si Statele Unite ale Americii (Seattle Saracens), care isi doresc sa fie motorul din spatele dezvoltarii rugby-ului in aceste tari. Clubul londonez isi sustine partenerii din cele 9 tari prin furnizarea de echipamente, tehnici de pregatire, manuale, programe comunitare, asistenta tehnica, si ofera sansa unui tanar jucator de la cluburile afiliate sa isi castige locul la Saracens Academy, academie de rugby care a dat echipei mari peste 30 de jucatori, iar in prezent 43% din lotul echipei de seniori este format din rugbysti veniti din academia clubului.

Pe langa “Global Network”, londonezii au mai lansat in 2018 un program numit “The Saracens Way”, condus de Will Fraser, un fost jucator al clubului retras din activitate in 2017 la doar 27 de ani. The Saracens Way isi propune sa creeze si sa dezvolte o cultura a performantei sustinuta de valorile Saracens, pe care sa o impartaseasca altor organizatii interesate sa inteleaga transformarea celor de la Saracens intr-un club profesionist de succes si sa adopte la randul lor aspecte ale culturii Saracens.

Programul preia esenta valorilor Saracens, mentalitatea de invingator si procesele zilnice prin care clubul functioneaza si le adapteaza pentru organizatiile participante, care dobandesc o intelegere unica a felului in care opereaza un club precum Saracens. Pe langa acestea, programul pune accent pe relatiile inter-umane, munca in echipa si familie, intelegerea acestora avand o importanta imensa in obtinerea performantei sportive, dar si satisfactia angajatilor din toate departamentele unei organizatii.

Sursa foto: saracens.com

 

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top