__________

Soluția pentru a obțien bani mai mulți din drepturile tv

Sunt mulți care spun că suma actuală plătită pentru drepturile tv din Liga 1 – 27 de milioane de euro pe an – este imensă și că, la următoarea negociere, televiziunile nu vor mai da atâția bani pentru o competiție modestă ca valoare. Robert Pongracz, vicepreședinte al LPF, crede însă că Liga 1 are potențial și că deținătorii de drepturi, în speță televiziunile DigiSport, Dolce Sport și Look tv, ar trebui să scoată mai mult în evidență lucrurile pozitive din fotbalul nostru.

„Dacă suntem împreună într-o afacere, trebuie să facem în așa fel încât acea afacere să crească. Nu să-i dăm în cap. Trebuie să o promovăm, să aducem lumea pe stadioane și în fața televizoarelor!”, a comentat Pongraz în exclusivitate la Sports Business Academy. Vicepreședintele LPF a dat și un exemplu de cum se procedează în străinătate, cum procedează, de fapt, deținătorii de drepturi tv. „Am fost în Germania, mă îndreptam spre Frankfurt şi, după un meci, a fost o bătaie. M-am uitat pe Sky, care e deţinătorul drepturilor din Bundesliga. Nu au scris nimic din ce s-a întâmplat acolo. A scris presa care nu are drepturi, dar nu cel care e deţinător de drepturi şi plăteşte o grămadă de bani pentru treaba asta.

Nu spun că nu trebuie să arăți adevărul, dar, dacă tu o ții mereu că eu nu sunt organizat, sponsorul spune: nu mă duc la el, că nu e organizat”, a explicat Robert Pongracz numai pentru Sports Business Academy. E foarte greu să crești valoarea Ligii 1 în momentul de față și să obții bani mai mulți, dar LPF trebuie să încerce să facă ceva pentru curățirea competiției, pentru ridicarea brandului și pentru câștigarea credibilității în fața fanilor și a sponsorilor. Să vedem dacă va reuși.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu **ACEST ARTICOL A FOST PRELUAT CU ACCORDUL SPORTESCU.RO

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top