__________

Sportivi de top: Serena Wiliams

Serena Williams - În 1981 într-un orășel din Michigan, avea să se nască poate cea mai titrată jucătoare de tenis din istorie: Serena Williams. Câștigatoare a nu mai puțin de 23 de titluri de Grand Șlam, stabilind recordul absolut în tenis, Serena Williams este și medaliată cu aur dar are și în palmares cele mai multe săptămâni ca lider mondial.

Serena Wiliams Sports Business Academy

Cea mai tânără dintre cele 5 fete ale lui Richard și Oracene Williams, Serena, împreună cu sora sa mai mare, Venus, aveau să devine cele mai mari campioane ale sportului alb. De la vârsta de 3 ani, într-unul din cele mai rău famate cartiere din Statele Unite, Compton, Serena începea să înțeleagă rigoarea tenisului prin antrenamente zilnice de câteva ore în torida Californie. În anul 1991, Serena avea un record impresionant în circuitul național de juniori, 46-3, fiind și prima clasată la categoria 10 ani. Se mută astfel cu familia în Florida, pentru a avea mai multe oportunități de pregătire performantă. În 1995, Serena devine jucătoare profesionistă, iar doar în 2 ani atinge prima 100 WTA. Un an mai târziu, termină liceul și semnează un deal pentru încălțăminte de 12 milioane de dolari cu Puma. În 1999, câștigă primul titlu de Grand Șlam al familiei, la US Open.

Urmează un șir lung de victorii și titluri pentru Serena, de remarcat fiind anul 2002, când Serena câștigă 3 din cele 4 turnee de Grand Șlam ale anului, Roland Garros, Wimbledon și US Open, în fiecare finală invingndu-și sora mai mare, pe Venus. Însă după titlul de la Australian Open, urmează o perioadă neagră în cariera și viața personală a Serenei. Accidentări, asasinarea surorii sale dar și lipsa de motivație, o fac pe Serena să coboare până pe locul 139. După o regăsire spiritual în Africa de Vest, Serena revine cu forțe proaspete și câștigă alte titluri de Grand Șlam. După un incident în care a fost incriminată ca a amenințat o arbitră cu moartea, Serena a fost obligată să iasă din viață sportivă pentru o perioadă de 2 ani. Revine, din nou, și câștigă alte titluri majore, inclusiv încă o medalie de aur, la cele 3 deținute deja, la JO de la Londra. Cariera Serenei atinge cote uluitoare în următorii ani, depășind recordul lui Steffi Graf, de 22 de titluri de Grand Șlam, colectând alte zeci de titluri la alte competiții din circuitul mondial, WTA. Cu o viață sportivă de succes, Serena se implică și în alte proiecte precum autobiografii, propria linie de îmbrăcăminte, investiții în echipe de NFL sau proiecte educaționale. În decembrie 2016, Serena s-a logodit cu Alexis Ohanian, fondatorul Reddit, și este momentan însărcinată cu primul său copil.

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top