__________

Sportivi de top: Simona Halep

Simona Halep - Simona Halep, jucătoare profesionistă de tenis, ocupă acum locul 2 în topul clasamentelor WTA.

Wimbledon - Simona Halep

Născută în Constanța, Simona Halep intră în lumea sportului la vârsta de 4 ani atunci când fratele acesteia îi oferă inspirația, văzându-l mereu pe teren. Pasiunea pentru sport o face pe aceasta ca la vârsta de 6 ani să joace și să se antreneze în fiecare zi. La vârsta de 16, mânată de ambiție și de firea competitivă se muta în București pentru a continua antrenamentele și cariera în tenis. A început să joace la un nivel profesionist în 2008 la Junior Australia Open unde a ajuns în semifinale, continuând cu două mari câștiguri la turneele ITF și Trofeo Bonifiglio. A intrat în posesia premiul de la turneul de junioare Roland Gaross în același an, urmând ca în 2009 să câștige turneul ITF de la Maribor. Cariera sa continuă în 2010 cu participarea până în sferturile de finală la un turneu WTA, urmată de prima finală într-un turneu WTA.

Perioada 2011-2012 a fost plină de meciuri la care a avut numeroase victorii în diferite partide, lucru care a propulsat-o în urma punctelor obținute, în topul celor 50 de jucătoare ale lumii la finele anului 2012.

Halep devine în 2013 revelația anului câștigând șase turnee WTA, devenind prima româncă din istoria tenisului care a câștigat doua turnee jucate pe suprafețe diferite in acelasi an. Anul 2014 vine cu o nouă victorie intrând în prima finală de Grand Slam și trecând pe locul 2 mondial. Munca și perseverența și-au spus cuvântul în 2015 când a terminat anul menținându-și poziția în clasamentul WTA pe același loc. Deși anul 2016 nu începe tocmai promițător, Simona Halep are diferite victorii la turnee importante de categoria I, trecându-și în palmares trei titluri WTA, afirmând ca “Asta îmi place la tenis: că îți dă șansa să o iei mereu de la capăt”.

La sfârșitul anului 2016 ocupă locul 4 în clasamentul WTA. În prezent aceasta ocupă locul 2 în topul WTA, participând la a doua finală de Grand Slam, Roland Garros.  

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top