__________

Sportivi de top: Victor Hanescu

Nascut in iulie 1981 la Bucuresti, Victor Hanescu a devenit jucator profesionist de tenis in anul 1999. Cea mai inalta clasare romanului a fost locul 26 mondial in anul 2009. Multiple accidentari l-au obligat sa isi termine cariera in anul 2014. Este casatorit si este tatal unui baiat, Luca.  

Pentru multi ani liderul echipei romane de Cupa Davis si in acelasi timp cel mai bine clasat roman in topurile mondiale, Victor Hanescu a reusit, desi plecat dintr-o tara unde a gasit cu greu suport pentru a-si continua pasiunea, sa performeze la cel mai inalt nivel si sa reprezinte Romania cu mandrie. Inceputurile lui Victor au fost insa pline de obstacole. Intr-un sport rezervat bogatasilor, Victor, un tanar introvertit copilarind la granita dintre comunism si capitalism, se strecoara printre strazile Bucurestiului cautand sa “bata mingea”. In fiecare dimineata, traversa orasul cu tramvaiul si se antrena de la 5 la 7 la terenurile de la “23 August”. Doi ani Victor se antrena la gard, lovind mingea cu putere pentru a se intoarce inapoi. De multe ori, trebuia sa o culeaga de langa gard si sa repete procesul. Primul turneu international la care a participat, a fost batut de un francez la 0. Insa ce l-a intristat mai mult a fost diferenta materiala: in timp ce francezul avea un echipament alb, nou, Victor era in extaz pentru ca avea niste pantofi sport luati din bazar. Ghidat de principii, Victor nu a intrat in mafia pariurilor, desi recunoaste ca a fost atras de multe ori.

A avut sansa de a gasi un sponsor, pentru a suporta o parte din cheltuielile care devenisera imposibile in ascensiunea sa in clasamentele mondiale. ]Cariera lui Victor a intalnit un alt obstacol cand acesta s-a accidentat grav in anul 2008, fiind obligat sa isi ia adio de la programul competitional pentru un an de zile. Revenirea a fost greoaie. Motivat insa de noua intemeiata familie, Hanescu a reusit sa ajunga din nou printre primele locuri in ierarhia mondiala. Multele accidentari care au urmat l-au fortat insa pe Victor sa se retraga pentru totdeauna, dar lupta sa impotriva destinului l-a propulsat in memoriile multor fani din intreaga tara.

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top