__________

Vrem o națională unită la Euro!

Da, vrem o națională unită la Euro. Chiar dacă actuala echipă nu ne dă mari speranțe din punct de vedere al jocului, ne-ar plăcea să vedem o adevărată ECHIPĂ națională. Cei care au trecut de prima tinerețe și au prins Generația de aur au avut ocazia să simtă și să vadă cu adevărat o națională unită, chiar dacă jucătorii proveneau în mare parte de la două mari rivale, Steaua și Dinamo. Și totuși, i-am auzit de multe ori pe Andone, Lăcătuș, Balint sau Mateuț vorbind despre o prietenie strânsă în afara terenului. Băieții ieșeau la un șpriț după marile derbyuri, la națională se juca rummy, se spuneau glume, se făceau farse, se socializa, ca să folosim termenii zilelor noastre.

L-am ascultat de curând pe Ciprian Marica vorbind despre acest subiect în exclusivitate pentru Sport Business Academy și am înțeles că aici ar trebui să lucreze mai mult antrenorii și oficialii FRF, la coeziunea și la unitatea jucătorilor convocați: „Fotbaliștii din vechea generație erau mai uniți decât cei de acum. Din păcate, Internetul ne-a cam despărțit. Fiecare jucător stă în camera lui cu laptopul, cu I-phone-ul și comunică așa. Se întâmăplă și la echipele de club, și la națională”. Dacă nu sunt prieteni în afara terenului, tricolorii reacționează la fel și pe teren. Relațiile de amiciție și apropierea jucătorilor în cantonamente sau în viața de zi cu zi ar trebui să îi preocupe pe toți cei implicați la națională – oficiali, jucători, antrenori. Dacă aceste relații se îmbunătățesc, și exprimarea în timpul meciurilor poate deveni mai bună. „Când m-am dus la Stuttgart, aveam 21 de ani. Șocul a fost destul de puternic, cei de la club mi-au angajat un coach, aveam nevoie să vorbesc cu cineva. Și acesta îmi spunea: nu poți fi altul în afara gazonului decât ești pe teren – e ca un tot unitar.

Ce se reflectă în afara terenului, asta simțim și în joc”, a explicat Marica exclusiv pentru Sports Business Academy.

Iordănescu are la dispoziție, după terminarea campionatului, o scurtă perioadă în care îi va avea împreună pe băieți. Dacă va reuși să creeze în afara gazonului, prin diverse acțiuni pe care ar fi trebuit să le gândească până acum, acea comuniune și o atmosferă relaxată, prietenească, atunci și exprimarea în teren va fi alta la Euro. Despre șansele tricolorilor la CE din Franța, Marica a vorbit tot pentru Sports Business Academy: „Avem trei meciuri în grupă, băieții trebuie să se monteze, să se apere cu toată energia, să dea ce au mai bun în ei. Toată lumea e conștientă că e o oportunitate și pentru fotbaliști, să îi vadă cineva, să se transfere. Îl tragi pe adversarul de lângă tine, îi rupi tricoul, dai totul! Eu sunt convins că nu ne vom face de râs”.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

*ACEST ARTICOLUL A FOST PRELUAT CU ACCORDUL SPORTESCU.RO

Citeşte şi alte știri asemănătoare


Copyright © 2015. All rights reserved.
back to top