__________

Drumul spre succes, Paula Ungureanu(2018)

Drumul spre succes, Paula Ungureanu(2018)

Paula Ungureanu

Autor: Paula Ungureanu

Paula Ungureanu, alaturi de Luminita Hutupan Dinu, este cel mai reprezentativ portar din istoria handbalului romanesc, reprezentand echipa nationala a Romaniei in competitiile internationale in 163 de meciuri. A aparat poarta Romaniei intre 2009-2017, participand la patru editii ale Campionatului Mondial si la sase editii ale Campionatului European de Handbal. La nivelul echipei nationale a obtinut medalie de argint la Mondialul din Rusia – 2005, medalie de bronz la Mondialul din 2015 – Danemarca si medalie de bronz la Europeanul din Danemarca – 2010.

La nivelul echipelor de club, Paula a excelat la toate echipele pentru care a jucat, activand in cele mai puternice campionate de handbal, din lume. A jucat in Romania, Austria, Ungaria si Croatia, avand la activ 10 titluri de campioana nationala, dintre care sapte obtinute in Romania, pentru Oltchim, HCM Baia Mare si CSM Bucuresti. Pentru Oltchim Ramnicu Valcea a jucat in finala  Champions League, din 2010.

Putina lume stie ca initial a practicat gimnastica, pentru ca mai tarziu, la 13 ani sa faca trecerea catre handbal. Prima antrenoare si cea care i-a descoperit calitatile de portar, prevazandu-i o cariera de succes in handbal a fost doamna Lena Brebeanu. Primul club la care a fost legitimata a fost Dinamo Brasov, iar in liga nationala a debutat la 16 ani, la Rulmentul Brasov.

Fire ambitioasa si implicata in tot ceea ce face, Paula isi propune sa obtina totul de fiecare data cand intra pe teren. Spune mereu ca familia este cea care ii da energia necesara sa duca lucrurile la cel mai inalt nivel, iar dupa ce va renunta la cariera de jucatoare se va dedica celei de antrenor.

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top