__________

Liga 1 in the Google and Facebook Age(2015)

1 milion de vizualizări obţinute pe Youtube de doar 25 de meciuri

Un studiu realizat de către Sport Evolution Group arată că 25 de meciuri din primele 12 etape ale ediţiei curente de campionat au reuşit să obţină peste 1 million de vizualizări pe platforma de conţinut video Youtube. Principalii artizani ai aceste performanţe au fost canalele oficiale Liga 1 Romania şi Look TV, care au distribuit rezumate şi faze de joc la calitate HD. Numărul de vizualizari obţinute de aceste materiale este neaşteptat de ridicat, dovadă fiind şi decizia postului Look TV de le muta de pe Youtube pe site-ul propriu, începând cu etapa a XII-a. Explicaţia oferită de realizatorii studiului pentru aceste cifre stă în alte studii realizate la nivel psihologic asupra fanului de fotbal. Datorită apetitului crescut al suporterilor pentru conţinutul preferat, consumul lor media este mai mare decât al unei persoane obişnuite, indiferent că este vorba de internet, televiziune, print sau radio.

 

Cristian Gheorghe

Autor: Cristian Gheorghe

Gheorghe Cristian este iniţiatorul primei școli de marketing sportiv în Academia de Studii Economice si Romania, este co-autor al manualului de Marketing Sportiv şi are o experienţă de peste 12 ani în fotbalul românesc la nivel de management.

A lansat primul rebranding si prima campanie sociala a unui club sportiv din Romania in anul 2006 (Iubeste Sportul!). A desfasurat foarte multe evenimente in calitate de organizator, inregistrand foarte multe recorduri la nivel de participanti: Alege Jucaria, Alearga pentru Viata, Olimpiada Liceelor McDonald's, Player Escort si Milan Junior Camp.

A fost implicat in vanzarea a peste 700 de evenimente sportive din Liga 1, Cupa Romaniei, Europa League, Echipa Nationala de Fotbal si Handbal ale Romaniei.

Campaniile sale au fost incluse in una dintre cele mai importante carti din domeniul marketingului, Introducere in Marketing de Philip Kotler.

A fondat în anul 2015 alături de un grup de tineri entuziaști Sports Business Academy, prima academie specializată pe industria de sports business din Europa de Est.

Intră pe https://www.CristianGheorghe.ro

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top