__________

NEXUS - The eSports TEAM

Alexandru Ion

Autor: Alexandru Ion

Misiunea lui Alexandru Ion a fost întotdeauna aceea de a îmbina pasiunea și distracția cu profesionalismul și inovația în business.

După ce a lansat un nou concept de sală de calculatoare “Nexus Gamers Pub” în mai 2015, Alexandru a implementat idei inovative într-un domeniu de afaceri care se află în regresie din 2010. Odată cu implicarea sa, Nexus a devenit cel mai modern, cunoscut și prestigios spațiu dedicat pasionaților de jocuri video din România.

Nexus a intrat în domeniul competițiilor naționale și internaționale de jocuri video în 2016. Facilitățile de ultimă generație pe care Alexandru le-a oferit la Nexus Gamers Pub au constituit o veritabilă bază de antrenament pentru cei mai talentați jucători ai țării, iar echipele Nexus Gaming au reușit performanțe internaționale remarcabile la jocuri precum Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends sau Fortnite. 

Alexandru este în prezent doctorand la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din București, tema de studiu fiind “Politici și strategii de marketing în sportul electronic”. Deși în România sportul electronic este la început de drum, există suficient conținut pentru  aprofundare din perspectiva de marketing a similitudinilor și diferențelor dintre sportul tradițional și sportul electronic.

În 2019 Nexus și-a extins orizonturile și a lansat divizia de producție video dedicată exclusiv evenimentelor de gaming și esports (sporturi electronice) - Nexus Media. Cu o strategie de piață bine pusă la punct, compania a avut realizări impresionante încă din primii doi ani de activitate. Sub îndrumarea lui Alexandru Ion, Nexus Media a organizat peste 25 de evenimente, cele mai notabile fiind Romanian Esports League (cel mai vizionat eveniment de gaming din România) și evenimentul de caritate Hope (cea mai vizionată producție online live din România cu 45.000 de spectatori unici concomitenți).

Alexandru a devenit Marketing Manager la foodpanda tot în 2019. Din această poziție a realizat o multitudine de parteneriate cu entități care activează în zona de gaming, de la competiții sportive și evenimente culturale la creatori de conținut din mediul online. Cele mai de succes parteneriate în gaming au fost cu Digital Crusade, Bucharest Gaming Week, Gaming Video Awards și East European Comic-Con.

Folosindu-se de  cunoștințele aprofundate în domeniul marketingului, de pasiunea pentru gaming și de ambiția de a pune pe picioare o industrie bazată pe fenomenul sporturilor electronice, Alexandru Ion este membru fondator în grupul de lucru ce și-a propus recunoașterea legală a sportului electronic în România (www.roesf.ro).

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top