__________

LIGA 1 ROMANIA - BRANDS AND TYPOLOGIES OF FOOTBALL CLUBS(2018)

Sports Business Academy, prima academie de sports business din România și din Europa de Est, anunță lansarea studiului de caz ”LIGA 1 ROMANIA – Brands and typologies of football clubs” ca fiind primul din țară care are ca scop analiza situației curente din fotbalul românesc în ceea ce privește brandingul, tipologiile cluburilor și încadrarea lor conform studiilor internaționale de specialitate.

O primă observație a acestui studiu este faptul că deși FCSB beneficiază de prestigiu internațional cu rezultate notabile și reprezintă un brand național, acesta nu poate trece la nivelul următor, de brand internațional deoarece nu și-a extins acțiunile de marketing și nu a intrat pe piața altor țări din punct de vedere fotbalistic.

Analiza echipelor s-a realizat pe baza verificării și comparării fiecărei pagini oficiale în parte (website, facebook, instagram, twitter, youtube) din mediul online a celor 14 cluburi din Liga 1, a paginilor dedicate fanilor, a articolelor din presă (sport.ro, prosport, gsp), precum și pe baza studiilor academice internaționale. Au fost luate în considerare: cantitatea de informație disponibilă cu privire la istorie, rezultatele notabile, continuitatea, apartenența lor la comunitate, punctele forte și punctele slabe. De asemenea, s-au analizat simbolurile definitorii fiecărui club, siglele acestora și popularitatea lor în rândul suporterilor.

Cristian Gheorghe

Autor: Cristian Gheorghe

Gheorghe Cristian este iniţiatorul primei școli de marketing sportiv în Academia de Studii Economice si Romania, este co-autor al manualului de Marketing Sportiv şi are o experienţă de peste 12 ani în fotbalul românesc la nivel de management.

A lansat primul rebranding si prima campanie sociala a unui club sportiv din Romania in anul 2006 (Iubeste Sportul!). A desfasurat foarte multe evenimente in calitate de organizator, inregistrand foarte multe recorduri la nivel de participanti: Alege Jucaria, Alearga pentru Viata, Olimpiada Liceelor McDonald's, Player Escort si Milan Junior Camp.

A fost implicat in vanzarea a peste 700 de evenimente sportive din Liga 1, Cupa Romaniei, Europa League, Echipa Nationala de Fotbal si Handbal ale Romaniei.

Campaniile sale au fost incluse in una dintre cele mai importante carti din domeniul marketingului, Introducere in Marketing de Philip Kotler.

A fondat în anul 2015 alături de un grup de tineri entuziaști Sports Business Academy, prima academie specializată pe industria de sports business din Europa de Est.

Intră pe https://www.CristianGheorghe.ro

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top