__________

Studiu - Fanul de fotbal in cifre(2015)

Brandurile care comunica local in sport, au ca prima linie de demarcatie aria de distributie si vanzare, preluand specificitatea fiecarei zone.

O echipa poate fi sustinuta de un brand national sau de un brand local(care acopera doar o regiune sau doar un oras), totul este legat de puterea de consum a fanilor si de felul in care este format bugetul fiecaruia dintre ei.

In Europa de Est, bugetul fiecarui fan este inca mic si concentrat in proportie de 80% pentru acoperirea cheltuielior casnice si asigurarea unui trai minim decent.

In Romania, consumatorul de fotbal conform Studiului National de Audienta(SNA Focus) este barbat, casatorit, are o educatie peste medie si are intre 14 si 44 de ani, iar majoritatea au venituri lunare peste medie.

Consumatorul roman de fotbal se aliniaza la nivelul consumatorului global.

Cristian Gheorghe

Autor: Cristian Gheorghe

Gheorghe Cristian este iniţiatorul primei școli de marketing sportiv în Academia de Studii Economice si Romania, este co-autor al manualului de Marketing Sportiv şi are o experienţă de peste 12 ani în fotbalul românesc la nivel de management.

A lansat primul rebranding si prima campanie sociala a unui club sportiv din Romania in anul 2006 (Iubeste Sportul!). A desfasurat foarte multe evenimente in calitate de organizator, inregistrand foarte multe recorduri la nivel de participanti: Alege Jucaria, Alearga pentru Viata, Olimpiada Liceelor McDonald's, Player Escort si Milan Junior Camp.

A fost implicat in vanzarea a peste 700 de evenimente sportive din Liga 1, Cupa Romaniei, Europa League, Echipa Nationala de Fotbal si Handbal ale Romaniei.

Campaniile sale au fost incluse in una dintre cele mai importante carti din domeniul marketingului, Introducere in Marketing de Philip Kotler.

A fondat în anul 2015 alături de un grup de tineri entuziaști Sports Business Academy, prima academie specializată pe industria de sports business din Europa de Est.

Intră pe https://www.CristianGheorghe.ro

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top