__________

Radiografia completă a cluburilor din Liga 1 pe Facebook( 2016)

Cel mai complex studiu de social media pe Liga I

Cluburile de fotbal din România sunt din ce în ce mai prezente şi pe Facebook, acest fapt putând fi cu uşurinţă observat în rezultatele studiului din lunile februarie - august 2016 realizat de Sports Business Academy.

Din cei peste 8 milioane de utilizatori români de pe Facebook, peste 2,5 milioane au apreciat pagini de Facebook ale celor mai populare cluburi de fotbal din România până în februarie 2016, iar la finalul lui august totalul aprecierilor a depăşit 3 milioane de fani online. Cea mai populară echipă are 1,9 milioane fani pe Facebook, cu o creştere din ce în ce mai lentă, sub 3% pe lună, iar a doua are peste 410 mii fani.

Cea mai rapida creştere a like-urilor a înregistrat-o a 3-a pagină cu 1050% în ultimele 6 luni (19 mii de fani pe lună). Pentru a afla despre ce cluburi de fotbal este vorba, trebuie să te loghezi cu Facebook.

Cristian Gheorghe

Autor: Cristian Gheorghe

Gheorghe Cristian este iniţiatorul primei școli de marketing sportiv în Academia de Studii Economice si Romania, este co-autor al manualului de Marketing Sportiv şi are o experienţă de peste 12 ani în fotbalul românesc la nivel de management.

A lansat primul rebranding si prima campanie sociala a unui club sportiv din Romania in anul 2006 (Iubeste Sportul!). A desfasurat foarte multe evenimente in calitate de organizator, inregistrand foarte multe recorduri la nivel de participanti: Alege Jucaria, Alearga pentru Viata, Olimpiada Liceelor McDonald's, Player Escort si Milan Junior Camp.

A fost implicat in vanzarea a peste 700 de evenimente sportive din Liga 1, Cupa Romaniei, Europa League, Echipa Nationala de Fotbal si Handbal ale Romaniei.

Campaniile sale au fost incluse in una dintre cele mai importante carti din domeniul marketingului, Introducere in Marketing de Philip Kotler.

A fondat în anul 2015 alături de un grup de tineri entuziaști Sports Business Academy, prima academie specializată pe industria de sports business din Europa de Est.

Intră pe https://www.CristianGheorghe.ro

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top