__________

Blogging în sport(2015)

Toma Nicolau este primul blogger din sportul românesc și care este fost sportiv de performanță.

Toma Nicolau

Autor: Toma Nicolau

Toma Nicolau este blogger sportiv, organizator Bloggers Lan Party şi deţine o agenţie de digital & online marketing.

Lucrează cu tehnologii şi instrumente de comunicare în social media, în mod special pentru zona de sport.

A început sportul de performanță la CSS Olimpia Piatra Neamț la vârsta de 7 ani, sub îndrumarea profesorului Ghe. Bulacu, iar la 12 ani lua loc în băncile Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamț. La 16 ani câștiga primul titlu de campion național de fotbal (juniori B) cu FC Ceahlăul, iar la 17 ani o promovare în Divizia B (Liga a 2-a - seniori) la FC Internațional Curtea de Argeș.

În 2009 a urmat cursurile Universității Naționale de Ed. Fizică și Sport din București și a început să publice pe https://tomanicolau.ro, primul și singurul blog de sport din România aparținând unui sportiv de performanță. În 9 ani de carieră online, Toma a scris sute de editoriale pe diferite teme și a intervievat într-un mod unic mari personalități sportive, printre care Gheorghe Hagi, Simona Halep, Cristian Chivu, Claude Makelele, Ivan Patzaichin, Ana-Maria Brânză, Helmuth Duckadam, Horia Tecău sau Mats Wilander. În toată această perioadă, numeroase brand-uri comerciale ce comunică în sportul românesc au ales să-și asocieze imaginea cu blogul său, numărul urmăritorilor săi ajungând la ordinul zecilor de mii.

În prezent, Toma Nicolau conduce o agenție de evenimente digitale, comunicare, marketing sportiv și e-sports marketing, scrie în continuare pe blogul personal, revenind la București după un an de fotbal (2017-2018) pentru CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga a III-a), club la care a ocupat și poziția de director de marketing și comunicare.

Toma Nicolau este alaturi de Sports Business Academy inca de la prima editie, din 2015.

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top