__________

Performanța și viață sănătoasă, Valeria Van Groningen(2019)

Valeria Van Groningen este definiția performantei ca sportiv medaliat cu aur, dar si ca manager care promovează o viată sănătoasă prin sport.

 

Valeria Racila Van Groningen

Autor: Valeria Racila Van Groningen

Valeria este Campioană Olimpică la Los Angeles, 1984, la canotaj simplu vâsle şi medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova, 1980, la dublu vâsle. A câştigat două medalii de bronz şi două de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, ’81, ’82, ’85. A participat la peste 25 de maratoane şi semimaratoane internaţionale.

“Atunci când mi-am propus să introduc un maraton internațional la București nu mai exista nici un altul în țară. Astfel, la Maratonul Internațio­nal București din anul 2008 s-a dat startul celui mai mare eveniment sportiv de alergare urbană. De atunci și până în prezent numărul participan­ților a crescut, depășind 10 000 de oameni, fiind prezenți sportivi din 43 de țări. A început cu pași mici și siguri, și va crește cu fiecare ediție. Sunt convinsă de acest lucru, deoarece este organizat conform standardelor internațio­nale, similar celor de la New York sau Londra. Am convingerea că bucureştenii sunt adepţii unui mod de viaţă sănătos, iar alergând nu doar te menţii în formă, ci şi laşi în urmă toate gândurile negative, toată oboseala mentală acumulată în timpul zilei şi devii mult mai stăpân pe tine.”

Valeria Răcilă van Groningen, Preşedinte Bucharest RUNNING CLUB

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top