__________

Performanta in sport si management, Narcisa Lecusanu(2022)

Narcisa Lecusanu vorbeste despre primii pasi in sport, pe terenul de handbal, pana la pozitia de top management din EHF.

Narcisa Lecusanu

Autor: Narcisa Lecusanu

Narcisa Lecușanu, născută pe 14 septembrie 1976, este o fostă jucătoare profesionistă de handbal, antrenoare și în prezent, membră în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal și chairwoman al grupului de lucru pentru dezvoltarea handbalului în cadrul aceleiași federații.  


Debutul în lumea handbalului l-a făcut în 1987, în orașul natal Bacău, iar în 1995 a obținut titlul de campioană mondială de tineret cu naționala României. Perseverența, ambiția, perseverența, munca și antrenamentele intense i-au adus de-a lungul anilor rezultate extraordinare și premii, adăugând în palmares titlul de vicecampioană mondială cu România la senioare în 2005, având 216 selecții și marcând 570 de goluri. Este câștigătoare a Cupei Cupelor EHF cu echipe precum Ikast Bording Elitte Handball din Danemarca în 2004 și Oltchim Râmnicu Vâlcea în 2007 dar, și finalistă a Ligii Campionilor cu Oltchim Râmnicu Vâlcea în 2010.


A evoluat și a făcut performanță în echipe precum CS Știința Bacău (România), Kometal Skopje (Macedonia): campioană și câștigătoarea cupei, BVB 09 Dormund, TV Lützelinden -campioană (Germania), Ikast Bording EH, DH Aalborg (Danemarca), Oltchim Râmnicu Vâlcea (România): multiplă campioană națională, cîștigătoarea Super Cupei Europei și a Cupei României. 


Narcisa s-a retras din activitatea în 2010, în urma unei accidentări la genunchi, însă pasiunea pentru sport a făcut-o să rămână în continuare în această industrie, ocupând diferite funcții de-a lungul anilor printre care Secretar de Stat în cadrul MINISTERULUI TINERETULUI ȘI SPORTULUI (MTS), Vicepreședinte și Director Tehnic în cadrul FEDERAȚIEI ROMÂNE DE HANDBAL, Chairwoman WOMEN’S HANDBALL BOARD în cadrul FEDERAȚIEI EUROPENE DE HANDBAL (EHF).


În 2021 a publicat cartea autobiografică Povestea Vieții Mele.

 

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top