__________

Sanatate holistica, medicina functionala integrativa, Dr. Cezar(2022)

Doctor Cezar iti prezinta intr-un curs condensat tot ce ar trebui sa stii despre alimentele pe care trebuie sa le consumi, cele nocive, dar si despre ce presupune un stil de viata echilibrat.

Doctor Cezar

Autor: Doctor Cezar

Dacă nici ție nu-ți place să stai prin spitale, să știi că avem ceva în comun: nici mie. 

Sunt Cezar, un cardiolog nonconformist, pasionat de nutriție, sport și psihologie, iar anii de formare i-am petrecut în Institutele de Boli Cardiovasculare din Timișoara și Iași,  în departamentele de primiri urgențe, ambulator, terapie intensivă, cardiologie intervențională și electrofiziologie. 


Am fost prezent an de an la numeroase congrese și cursuri internaționale încercând să fiu la curent cu cele mai importante descoperiri din domeniu. Am participat activ la diverse intervenții terapeutice dintre cele spectaculoase cum ar fi implanturi de stent, ablații prin radiofrecvență, intervenții chirurgicale pe cord deschis și proceduri de resuscitare. 

Acolo, în prima linie, am înțeles cât de fragilă este viața și cât de prețioasă devine sănătatea atunci când se pierde, însă, din păcate oamenii își aduc aminte de asta doar în condiții de urgență, când le șuieră glonțul pe la ureche, dar de multe ori este prea târziu. Văzând disperarea din ceasul al 12-lea, am înțeles că este mult mai important să acționăm din timp, pentru că majoritatea bolilor pot fi prevenite aproape în totalitate.  

De aceea,  am ales să-mi orientez cariera către prevenție, promovând un stil de viață echilibrat. Pentru un corp sănătos avem nevoie în primul rând de o minte sănătoasă, adică să facem curățenie în cămara cu emoții negative, uneori apelând și la ajutorul psihoterapiei. 


Apoi, este foarte important să ne conectăm mai mult cu natura, să ieșim la soare cât mai des, să avem un somn de calitate, să facem mișcare, să consumăm o hrană echilibrată, să căutăm atât iubirea spirituală, dar și fizică, și să ne implicăm în proiecte motivaționale care să ne ofere scopul și bucuria de a trăi.

Atunci când te confrunți cu o problemă de sănătate încearcă să obții cel puțin și o a doua opinie despre tratamentul potrivit de la specialiști care ei înșiși sunt exemple pozitive și pun în practică ceea ce spun. Un învățător îți va oferi o înțelepciune pe care o poți folosi, dar și soluții cu care nu ești de acord sau pur și simplu nu crezi că ți se potrivesc. Ia ce este mai bun și lasă restul deoparte. Este responsabilitatea ta să te informezi din mai multe surse credibile și să iei o decizie în cunoștință de cauză, pentru că nimeni nu deține adevărul absolut și cu toții mai putem greși. 


Eu nu promovez decât strategii în care cred și nu voi recomanda niciodată ceva ce eu însumi n-aș putea respecta, dar te rog să ții totuși cont că fiecare om este diferit, iar informațiile furnizate de mine sunt doar în scop educativ general și nu trebuie să înlocuiască un consult medical personalizat.

Dacă dorești soluții personalizate, te poți înscrie la o consultație pe www.doctorcezar.ro.


 

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top