__________

Campion. Antrenor. Președinte. - Mihai Covaliu(2020)

Mihai Covaliu a fost un sportiv de exceptie, un antrenor de succes si este un manager care a demonstrat ca poate sa gestioneze fara probleme situatiile complicate ale sportului romanesc. Este Campion. Antrenor. Președinte. in tot ceea ce face.

 

Mihai Covaliu

Autor: Mihai Covaliu

În copilărie a început prin a juca fotbal, iar la vârsta de nouă ani a descoperit scrima la Clubul Sportiv Tractorul Brașov. La 21 de ani a fost legitimat de Clubul Sportiv Dinamo București. Dl. Covaliu a fost multiplu campion național și câștigător al mai multor etape de Cupă Mondială.

Primul mare succes l-a obținut în 2000, la 23 de ani, la Jocurile Olimpice de la Sydney, unde a cucerit titlul olimpic la sabie individual. A continuat seria rezultatelor de excepție devenind campion mondial la Leipzig, în 2005, și campion european, în 2006, la Izmir.

În 2008, la JO de la Beijing, a cucerit medalia de bronz, la sabie individual.

S-a retras din activitatea competițională după JO de la Beijing si a devenit antrenor principal de scrimă la CS Dinamo și la lotul olimpic masculin de sabie al României. Primul rezultat olimpic de marcă în calitatea de antrenor l-a obținut la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, unde echipa olimpica de sabie a României pe care a pregătit-o a cucerit medalia de argint.

În 2013 a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Scrimă și a fost inclus în „Hall of Fame” al scrimei de către forul internațional de specialitate.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului. I-au fost acordate distincțiile Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor, Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a cu două barete, Ordinul National „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer. A fost desemnat Cetățean de onoare al orașului Brașov.

Pe data de 15 noiembrie 2016, a fost ales președintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, unde își continuă cariera de manager sportiv cu aceeași determinare care îl recomandă. La data de 24 septembrie 2020, Mihai Covaliu a fost reales președinte al COSR. El este, de asemenea, președintele Comisiei de Marketing și Comunicare din cadrul Comitetelor Olimpice Europene (2018), membru al Comisiei de Marketing și Noi Surse de Finanțare din cadrul Asociației tuturor Comitetelor Naționale Olimpice (2019) și membru al Comisiei Anturajului Sportivilor din cadrul Comitetului Internațional Olimpic (2020).

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top