__________

Copywriting si texte creative in sport, Greta Goran(2019)

Greta Goran își povestește viața si adaugă prin stilul personal strategia unei persoane creative in sport.

 

Greta Goran

Autor: Greta Goran

"Era 2002, eram clasa a 10-a în Alexandria, Teleorman (știu că vă dați ochii peste cap, stop it!), când știam clar două lucruri:
- că vreau să dau la jurnalism 
- că n-am nicio șansă să intru la jurnalism, dacă nu faci meditație cu profesorii din București și, nici așa, nu garanta nimeni că intri. 

Ai mei nu aveau bani să mă trimită nici în Alexandria la meditații, dar la București, la profesori de jurnalism. Așa că am început să mă uit seara la Esca la știri și să aleg primele 3 știri din jurnal (că probabil erau cele mai importante, gândeam eu cu capul meu) și apoi să le rescriu eu, ca și cum aș fi fost de față și trebuia să le trimit la ziar. Dimineața îmi cumpăram Adevărul, Evenimentul Zilei și încă un ziar mai important, am uitat, că am o vârstă, și comparam ce-am scris eu cu ce-au scris ei. 

- Aha, uite, ăstora li s-a părut important să zică despre tâlharul ăsta că a divorțat acum 3 luni. 
- Aha, uite, ăștia au scris ce vârsta are femeia asta, tu de ce ești tolomacă, Gret, cum să nu scrii vârsta femeii?

Și doi ani doar asta am făcut. Mai mult de fun, că eram convinsă că nu o să intru eu fără meditații cu profii ĂIA de la jurnalism. 

Am intrat. La fără taxă, că oricum doar varianta asta exista. Ai mei, chiar dacă din Teleorman (stop it!) nu sunt niște baroni locali. Ca o bipolară sau din aroganță sau din prostie sau toate variantele de mai sus, nu m-am dus la Jurnalism, ci la CSRP la Litere (Comunicare și Relații Publice) care în capul meu era un soi de jurnalism avansat, mai modern, mai în ton cu 2004. 

M-am angajat la Gazeta Sporturilor dintr-o prostie, în primul an de facultate, luată direct de pe Giulești, din peluză, de lângă tobe, și de acolo a început povestea: Gazeta, Editor Sef GspTV, Brand Manager Sport.ro - PRO TV, 3 ani de Eu Sunt 12 și o joacă de-a publicitatea (I hate publicitatea), 2 ani de free-lancereală eu, cu laptopul și cu toată cafeaua de la M60, multe proiecte pe CSR și salvat lumea, iar în momentul de față WE LOVE SPORT și Facem bine și din când în când mai pic în depresie, adică Gret.ro, adică cele mai frumoase proiecte / joburi / visuri / planuri, nu știu cum să le numesc, din România. Stalkuiți-ne că deja am scris prea mult."

Greta Goran

Pentru a avea acces la material trebuie să aveți un cont DEMO sau să fiți abonat la unul dintre pachetele de acces.

CITEȘTE SI ALTE MATERIALE ASEMĂNĂTOARE


Copyright © 2024. All rights reserved.
back to top